torstai 20. kesäkuuta 2013

Italialainen vadelmajäätelö

Tässä on paras jäätelöohje, johon olen törmännyt! Maku oli raikas,mutta silti ihanan pehmeä ja kermainen,nam! Ohjeessa oleva glukoosisiirappi on Dansukkerin uutuus. Siitä lisätietoa saa Dansukkerin sivuilta,mistä myös tämä ohje on peräisin (www.dansukker.fi).
Ainekset:
4 munan keltuaista 
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria 
1½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia 
500 g vadelmia 

  •    Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta kattilassa kerma,maito ja glukoosisiirappi.
  •    Vatkaa keltuais-sokerivaahto maitoseokseen. 
  •    Lisää vadelmat ja puserra seos siivilän läpi. Anna jäähtyä. 
  •    Pakasta seosta ainakin 5 tuntia. Sekoittele seosta muutaman kerran pakastuksen ajan. Tarjoa vaikka sitruunamelissan kanssa!  
                                         Kesäisen raikkaita hetkiä kaikille!:))

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Geishapalat

Satuinpa löytämään tällaisen ohjeen Ulla Svenskiltä ohjelmasta Ullan unelmakakku. Jos joku haluaa vaihtelua perinteisiin mokkapaloihin, niin tässä on kyllä ehdoton ykkönen!
     pohja:200g voita
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria 
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1½ dl kermaa
150 g Geisha-suklaata (käytin Geisha Dark-suklaata)
1 dl kookoshiutaleita 

    kuorrutus:
200 g valkosuklaata 
300-400 g tomusokeria (1 dl painaa 50g)
5 rkl vahvaa teetä 
5 rkl sulatettua voita 

  •      Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa voi-sokerivaahtoon.
  •      Rouhi suklaa pieneksi ja lisää taikinaan kookoshiutaleiden kanssa.
  •      Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteessa n. 25-30 min. 
  •      Kuorrute: sulata suklaa,sekoita joukkoon muut ainekset ja leivtä jäähtyneen levyn päälle.  Teetä kannattaa lisätä  näppituntumalla. Koko teemäärää ei kannata kerralla käyttää, vaan lisää tee vähitellen ja katso millaiseksi massa kehittyy; sen pitäisi olla helposti levittyvää,muttei liian juoksevaa.
  •    Nosta levy jääkaappiin. Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa paloiksi. Koristele esim. nompparelleilla tai vaikkapa sitruunan tai appelsiinin kuoriraasteella. 

                                             Leppoisaa kesäpäivää kaikille!!:)

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Lupaus paremmasta

Moikka!:) Viime postauksessa pahoittelin blogissa vallinneesta hiljaisuudesta. Onneksi kesällä asiaan tulee muutos! Nyt kesälomalla on paljon enemmän aikaa, ja suunnitelmissa olisi tutustua hieman enemmän jäätelöiden ihmeelliseen maailmaan. Itselläni ei ole jäätelökonetta, joten myös ohjeet ovat ihan kotikonstein toteutettavissa!  Nyt toivottaisin kaikille ihanaa kesää ja kesälomaa! Haluan myös kiittää teitä ahkeroita lukijoitani, iso kiitos! <3