sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Rippikakku

 Sain kunnian tehdä kaverilleni ja hänen veljelleen rippikakun. Kakku koostui kolmesta kääretorttupohjasta joiden välissä oli persikkatäyte, jonka seassa oli vielä suklaarouhetta. Kuorrute on maitosuklaakuorrute ja reunapursotus on tehty "koripunos"-tyyliin.  Koristeina vielä itse tehty valkoinen ruusu,lehdet sekä kaksi ristiä. Kakku on laskettu n. 40 henkilölle. Tässä olisi kuvia:
                                    




                                          Onnea vielä konfirmaation johdosta!!:))

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kookospallerot

   Kookospallerot ovat helppoja ja nopeita valmistettavia! Tästä annoksesta tulee n. 40 palloa.

                
  3dl kaurahiutaleita
  1dl kookoshiutaleita
  1dl tomusokeria
  1tl vaniljasokeria
  3rkl kaakaojauhetta
  100g voita
  1rkl kylmää vettä
   +kookoshiutaleita koristeluun

  •     Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää kylmä rasva paloiteltuna ja vaivaa käsin taikinaksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. 
  •     Pyörittele massasta noin peukalonpään kokoisia palleroita ja kierittele ne kookoshiutaleissa. 
  •     Laita jääkaappiin kovettumaan. Säilytä kylmässä.                                                                         ohje: www.kinuskikissa.fi

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Canada-cake

Siskoni tuli viime kesänä Suomeen oltuaan melkein 11 kuukautta Kanadassa. Kakkuhan sitten tehtiin kotiin paluun kunniaksi ja tässä se sitten olisi: 


    Kuva ei ole mitenkään kovin laadukas (kakun reunat ja vaahteran lehti ovat vielä siistimättä),sillä työn tohinassa kuvien ottaminen tuppaa unohtumaan.
   
    Kakku rakentuu siis kolmesta levykakkupohjasta, joiden välissä olivat suklaamousse, sekä vaniljamousse,johon oli upotettu mustikoita. Päällinen on valkoista marsipaania ja vaahteran lehti punaista marsipaania.
                                            Terkuin VaniljaVarpu!

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Pancakes

  Jenkkien pannarit on ihan mielettömän hyviä,ja valmistuvat suht. nopeasti. Kierittelin ne vielä kaneli-sokeriseoksessa. :)
  
3 kananmunaa
2-3rkl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
½tl suolaa
2-3dl maitoa
2dl kermaviiliä,piimää tms.
½dl voisulaa tai rypsiöljyä

  •  Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä,niin että saat paksun pannaritaikinan. 
  •  Paista pannulla 2-3rkl per pannari.  
  •  Sivele pannarit kevyesti voisulalla ja kierittele kaneli-sokeriseoksessa. Itse en voisulaa käyttänyt ja  kaneli-sokeriseos tarttui ihan hyvin,kunhan pannarit oli lämpimiä.

                   ohje: kakkukatrin.blogspot.fi 


        Vinkkinä: pancakes ja mustikkajäätelö on herkullinen yhdistelmä!

Mustikkajäätelö

  Kokeilin ensimmäisen kerran tehdä itse jäätelöä ja hyvältähän tuo maistui. En ole mikään rakenneasiantuntia,mutta kyllä se jäätelöstä meni hienosti!:) Ohje on myös mainio siitä,että jäätelökonetta ei tarvitse.  

5dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa(ei kinuskiksi keitettyä!
200-250g mustikoita 
1-3rkl vaaleaa siirappia tai glukoosia 


  •  Sekoita kondensoitu maito,mustikat ja siirappi sekaisin. Meiltä ei löytynyt vaaleaa siirappia,joten käytin tummaa. Se ei mielestäni vaikuttanut,muuta kun antoi kivaa aromia! 
  •  Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se varovasti käännellen mustikkaseokseen. 
  •  Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja laita pakastimeen hyytymään. Anna jäätelön olla pakastimessa n. 8 tuntia,tai yön yli.  
              ohje: drsugars.blogspot.fi