keskiviikko 27. helmikuuta 2013

American Apple Pie

  Tein siis omppupiirakkaa Amerikan malliin. Paras omenapiirakkaohje minkä tiedän,sillä kuoresta tulee iiihanan rapea! :)    Yleensä omenapiirakka mielletään syksyyn,mutta kai sitä voi keväälläkin tehdä...? :D
      pohja: 
  4dl vehnäjauhoja
  2rkl sokeria
  150g voita
  ½dl kylmää vettä

      täyte:
  1kg hapokkaita omenoita
  ½dl sitruunamehua
  1½dl sokeria
  1½rkl vehnäjauhoja
  1½tl kanelia
  1tl vaniljasokeria
   
  •  Mittaa jauhot,sokeri ja pieniksi paloiksi pilkottu kylmä rasva monitoimikoneen kulhoon. Sekoita nopeasti ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. (Koko vaiheen voi  tehdä myös ihan sähkövatkaimella!) 
  •  Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan. 
  •  Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat ja mausta sitruunamehulla. Sekoita sokeri,jauhot,kaneli ja vaniljasokeri keskenään ja seokoita seos omenoiden joukkoon.  
  •  Painele/kauli puolet taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle niin,että reunoillekkin jää runsaasti taikinaa. Kauli lopusta taikinasta hieman piirakkavuokaa isompi,pyöreä levy. 
  • Levitä täyte vuokaan. Nosta toinen taikinalevy päälle ja käännä kansilevyn reunat vuoan reunojen väliin. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. 


 
Kannattaa tarjota vaniljajäätelön kanssa!  Ohje on löydetty (kai) hämeensanomista:)

maanantai 25. helmikuuta 2013

Loma!

On se vaan niiiiiin ihanaa kun on loma! <3   Ulkona on kaunis sää ja aurinkokin alkaa lämmittään;kevät tulee!:)   Lomalla on paljon enemmän aikaa perehtyä leivontaan,toisin kuin arkena. Alkavalla viikolla päivittelen ainakin muutaman ohjeen,joita ajattelin kokeilla. Tässä vielä uusin hankinta: Pullahiiren makeat kakut!  Näihin kuviin ja keväisiin tunnelmiin,moikka!:)

perjantai 15. helmikuuta 2013

Porkkanamuffinsit

      Moikka!:) Pienen tauon jälkeen kerkeen taas postaileen. Tein jo vähän aikaa sitten porkkanamuffinseja,  jotka olivat todella hyviä! Tässä tulisi ohjetta:
 
         4-6 porkkanaa (n.4dl porkkanaraastetta)
         4dl vehnäjauhoja
         3dl sokeria
         2tl leivinjauhetta
         1½tl kanelia
         3/4dl mantelirouhetta
         100g voita tai margariinia
         3 kananmunaa
 
       kuorrutus:
         1rs (180-200g) tuorejuustoa
         1dl tomusokeria
         1tl vaniljasokeria
         2rkl sitruunamehua
  
      Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.

      Sekoita kananmunien rakenne rikki. 

      Sekoita kananmunat,rasva ja porkkanaraaste sekaisin. Lisää kuivat aineet sekoittaen. 

      Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

      Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään sekaisin (sähkövatkaimella). Laitoin itse vain 1rkl sitruunamuheua,sillä kuorrute vaikutti niin löysältä. Kuorruta jäähtyneet muffinsit. Koristele miten haluat:)    

               ohje on peräisin osoitteesta www.kakkuparatiisi.blogspot.fi 
        

maanantai 4. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

      Moikka! Huomenna on Runebergin päivä ja ajattelin tänne laittaa ohjetta. :) Ihan perinteikkäitä nämä eivät ole,mutta oikein hyviä! 

                     12 kpl

 100g margariinia
 1dl sokeria
 1 kananmuna
 1dl vehnäjauhoja
 1dl korppujauhoja
 ½dl jauhettua mantelia (esim. Pirkka)
 1tl leivinjauhetta
 vadelmahilloa
 2tl vettä
 1dl tomusokeria

  -Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  -Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi,lisää kananmuna joukkoon hyvin vatkaten
  -Sekoita kuivat aineet keskenään,lisää ne taikinaan ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
  -Laita muffinsipellille 12 muffinsivuokaa (jos et omista muffinsipeltiä,kannattaa laittaa kaksi paperivuokaa päällekkäin). Jaa taikina vuokiin.
  -Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  -Sekoita vesi ja tomusokeri. Jos kuorrutus tuntuu liian löysältä,lisää hieman tomusokeria. Tee lusikalla rengas kuorrutteesta jäähtyneen leivoksen päälle. Laita keskelle rengasta vadelmahilloa.

 Ohje on peräisin kotitalouden kirjasta, Taituri 7-9 (WSOY).