pohja:
4dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
150g voita
½dl kylmää vettä
täyte:
1kg hapokkaita omenoita
½dl sitruunamehua
1½dl sokeria
1½rkl vehnäjauhoja
1½tl kanelia
1tl vaniljasokeria
- Mittaa jauhot,sokeri ja pieniksi paloiksi pilkottu kylmä rasva monitoimikoneen kulhoon. Sekoita nopeasti ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. (Koko vaiheen voi tehdä myös ihan sähkövatkaimella!)
- Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat ja mausta sitruunamehulla. Sekoita sokeri,jauhot,kaneli ja vaniljasokeri keskenään ja seokoita seos omenoiden joukkoon.
- Painele/kauli puolet taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle niin,että reunoillekkin jää runsaasti taikinaa. Kauli lopusta taikinasta hieman piirakkavuokaa isompi,pyöreä levy.
- Levitä täyte vuokaan. Nosta toinen taikinalevy päälle ja käännä kansilevyn reunat vuoan reunojen väliin. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Kannattaa tarjota vaniljajäätelön kanssa! Ohje on löydetty (kai) hämeensanomista:)