maanantai 30. joulukuuta 2013

Tortano

 Verraton, italialainen täytetty leipä, ennenkaikkea herkullinen ja täyttävä!:) Tortano sopii hyvin Uuden Vuoden buffet-pöytään.

  15 g tuorehiivaa
  3 dl haaleaa vettä
  2 rkl oliiviöljyä
  1 rkl hunajaa
  1 rkl suolahiutaleita
  2½ dl durumvehnäjauhoja
  4 dl erikoisvehnäjauhoja (meillä ei ollut erkoisvehnäjauhoja, joten laitoin ihan "normaalia" vehnäjauhoa, ja hienosti onnistui!)

 TÄYTE:
  200 g mozzarellajuustoa (laitoin 250 g)
  200 g prosciuttokinkkua (korvasin savustetulla kinkkuleikkeleellä)
  1 kourallienn kivettömiä oliiveja (jätin pois)
  1 ruukku tuoretta basilikaa

Tee näin:
 1. Murenna hiiva kulhoon ja lietä veden, öljyn, hunajan, ja suolahiutaleiden kanssa
 2. sekoita joukkoon durumvehnäjauhot ja lisää sen jälkeen vähitellen vehnäjauhot alustaen joukkoon, niin että taikinasta tulee kimmoisa. Kohota taikinaa leivinliinan alla n. 30 min.
 3. Painele taikina käsin n. 1cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Älä kauli, silloin kaikki ilma lähtee taikinasta!
 4.Viipaloi mozzarella ja nypi basilikan lehdet varsista irti. Levitä täytteet tasaisesti taikinalevyn päälle.
 5. Voitele taikinan uloin reuna vedellä ja rullaa levy pitkä suora edellä rullaksi. Käännä rulla rinkiläksi. (Tässä vaiheessa leipä näyttää pieneltä, mutta se kohoaa runsaasti uunissa!)
 6. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nosta rinkilä leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle, ripota pinnalle hieman jauhoja ja kohota leivinliinan alla n. 30min.
 7. Laita pelti uunin keskitasolle ja vähennä lämpötilaa 200 asteeseen. Paista leipää 20-25 min. Anna leivän jäähtyä.
                            Oikein herkullista ja loistokasta Uutta Vuotta 2014!!;) VV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti